ByRocco Foundation School

ByRocco Foundation heeft met trots heel wat projecten afgerond. Zij zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten en activiteiten waarin hulpbehoevenden centraal staan. Hiervoor is een goede samenwerking met vrijwilligers noodzakelijk. We hebben zowel nationale als internationale contacten en hopen, met ieders hulp, ByRocco Foundation wereldwijd uit te breiden zodat wij nog meer kansarmen kunnen helpen.

Na weken voorbereiding is het zover: de lancering van het project ‘ByRocco Foundation School’ voor 300 kinderen in Sierra Leone. Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst.

Bij het bouwen van een school hebben zij rekening gehouden met tal van criteria. Kennis en waarden overdragen zijn daarbij lang niet de enige criteria. Leerlingen hebben ook (vrije) ruimte nodig om hun individuele talenten te kunnen ontdekken en ontwikkelen. In een school die optimaal gepland is voor geconcentreerd en duurzaam leren, ontwikkelen kinderen en opgroeiende jongeren hun eigen karakter. Het wordt een prachtig nieuw gebouw op maar liefst 1 hectare grond. Het ontwerp bestaat uit verschillende lokalen, kantine, bibliotheek, toiletten, watervoorziening, complete inboedel, schoolboeken en een heerlijk speelplein.

Investeren in onderwijs heeft grote economische en sociale voordelen. Voor zowel de kinderen, als de samenleving. Het vergroot de overlevingskansen van jonge kinderen. Hiernaast zorgt het voor toename van het (toekomstige) inkomen van een kind en het bruto binnenlands product van de landen. Ook versterkt onderwijs het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van meisjes en vrouwen, en leidt dit tot een meer vreedzame samenleving.

https://byrocco.com/byrocco-foundation-school/